stan-zdorovia-saakashvili-pokrashchyvsia-a-nevrolohichnyi-stan-ne-zminylosia-vysnovok-likariv

Стан здоров'я Саакашвілі покращився, а неврологічний стан не змінився – висновок лікарів

 • 28703 переглядiв

Лікарі встановили, що хоча стан здоров'я і вага Міхеїла Саакашвілі у в'язниці покращилися, його неврологічний стан і когнітивні порушення не змінилися.

Консиліум лікарів при омбудсмені Грузії відзначив позитивну динаміку в стані здоров'я ув’язненого експрезидента Міхеіла Саакашвілі, яка проявляється в збільшенні маси тіла, однак погіршення когнітивних функцій, тривожність, депресія все ще зберігаються. Про це повідомляє Грузия Online, пише УНН.

Деталі

Як наголошується в інформації, поширеній апаратом омбудсмена, 25 січня лікарі відвідали Михайла Саакашвілі у клініці "Вівамеді".

У висновку написано, що зараз спостерігається позитивна динаміка, яка проявляється в надбавці маси тіла та негативної ортостатичної пробі. Однак, згідно з висновком, зберігаються когнітивні порушення, гіпотрофія м'язів, нейропатія, тривожність, депресія.

На думку консиліуму, позитивна динаміка, що склалася, пов'язана з тим, що пацієнт вже більше півтора року перебуває під лікуванням і спостереженням у високопрофесійних лікарів у багатопрофільній клініці. Однак усі психоневрологічні патології, як і раніше, так само. Відповідно, консиліум вважає, що стан пацієнта поки що не дозволяє робити твердих позитивних прогнозів,

- йдеться в інформації, розповсюдженій апаратом Народного захисника.

Нагадаємо

У Грузії чекають вибачень від президентів України та Молдови Володимира Зеленського та Майї Санду, які критикували владу країни за неналежне поводження з ув'язненим експрезидентом Грузії Михайлом Саакашвілі.

У правлячій партії Грузії знову заговорили про переведення Саакашвілі до в'язниці21.12.23, 19:25

Популярні

Новини по темі

В Україні почали бурити нову нафтову свердловину

 • 26277 переглядiв