stan-zdorovya-saakashvili-planuye-otsiniti-psikhiatr

Стан здоров'я Саакашвілі оцінить психіатр

 • 15336 переглядiв

КИЇВ. 12 грудня. УНН. Стан здоров'я ув'язненого експрезидента Грузії Міхеіла Саакашвілі планує оцінитити психіатр. Про це повідомляє УНН із посиланням на "Новости-Грузия".

Деталі

Перевірити стан Саакашвілі вирішили після слів голови реабілітаційного центру "Емпатія" Маріам Джішкаріані про те, що політику в тюремній лікарні протягом тривалого часу давали великі дози психотропних препаратів.

Лікар Саакашвілі Ніно Гогорішвілі заявила, що психотропні препарати екс-президенту призначили через проблеми зі сном.

"Поширилася інформація, що Саакашвілі ослаб, йому тяжко стояти і говорити. Також у нас є інформація, що йому вводять великі дози психотропних речовин, тому необхідно, щоб консиліум відвідав екс-президента в лікарні і дізнався, яке медикаментозне лікування він отримує", — сказав Григолія.

Нагадаємо

Міхеіла Саакашвілі затримали 1 жовтня у Тбілісі. Повідомляли, що він незаконно перетнув кордон країни.

Колишній грузинський лідер голодував 50 днів на знак протесту, оскільки вважає себе політв’язнем.

Група лікарів за ініціативи омбудсмена Грузії Ніно Ломджарії обстежила ув’язненого Саакашвілі та оглянула умови тюремної лікарні.

У висновку зазначили, що через тривале голодування у Саакашвілі розвинулися судоми, спричинені енцефалопатією Верніке — серйозне захворювання мозку, внаслідок якого можна впасти в кому.

Медики закликали владу Грузії негайно перевести ув'язненого до багатопрофільної високотехнологічної лікарні для проведення досліджень головного мозку.

19 листопада Саакашвілі перевезли з тюремної лікарні у військовий госпіталь. Після цього колишній президент Грузії припинив голодування.

Українські Національні Новини

Новини Світу