startuie-nova-prohrama-navchannia-mobilizovanykh-medykiv-z-otrymannia-ofitserskoho-zvannia

Стартує нова програма навчання мобілізованих медиків з отримання офіцерського звання

 • 30057 переглядiв

8 квітня у Військово-медичній академії України розпочнуться нові навчальні курси для мобілізованих медиків, які дозволять їм отримати офіцерські звання за спрощеною процедурою, що включає онлайн-теорію та 18 днів очної практичної підготовки.

З 8 квітня розпочнуться нові курси навчання для мобілізованих медиків у Військово-медичній академії Збройних Сил України з новим методом присвоєння офіцерського звання. Про це повідомляє Заступник Міністра оборони України Наталія Калмикова, передає УНН.

Деталі

З 8 квітня розпочнеться новий етап навчання для мобілізованих медиків у Військово-медичній академії Збройних Сил України, який передбачає присвоєння офіцерського звання за оновленим методом.

Згідно з розпорядженням Командувача Медичних Сил ЗСУ, всі медичні працівники, які не мають військової освіти, отримають можливість стати офіцером за спрощеною процедурою.

Майбутні учасники вперше матимуть можливість здобути офіцерське звання не витрачаючи 40 днів на перебування у академії, а отримають можливість пройти теоретичну частину онлайн, а практичну частину (18 днів) - на зустрічах особисто.

При наявності рекомендацій від командування підрозділу, мобілізовані лікарі зможуть отримати звання молодшого лейтенанта і повернутися на службу у свій підрозділ на більш відповідній посаді.

Нагадаємо

Цивільні лікарі, які можуть бути придатні до військової служби, але не мають військової освіти, можуть звернутися до військових кафедр медичних вищих навчальних закладів. Там вони зможуть протягом 4 місяців навчатися за індивідуальним графіком і отримати військову медичну освіту, а також отримати офіцерське звання.

Додамо

До цього моменту, очні курси успішно завершили 118 мобілізованих медиків.

Для реєстрації на курси надсилайте заявки на електронну адресу: doz@mod.gov.ua

Медики вирощують кістку воїну ЗСУ після важкого поранення08.07.23, 06:14 • [views_638550]

Юлія Котвицька

Війна