stefanchuk-dlya-vnesennya-zmin-do-derzhbyudzhetu-vartist-referendumiv-maye-prorakhuvati-minfin

Стефанчук: для внесення змін до Держбюджету, вартість референдумів має прорахувати Мінфін

 • 11644 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. У разі прийняття законопроекту про народовладдя через всеукраїнський референдум, Міністерство фінансів має прорахувати потенційну кількість та вартість референдумів на рік для внесення змін в Держбюджет України. Про це під час брифінгу по завершенню ранкового пленарного засідання Верховної Ради повідомив перший заступник голови ВР Руслан Стефанчук, передає кореспондент УНН.

"Справа в тому, що питання бюджетування будь-якого процесу, воно звичайно повинно плануватись, але реалізовуватись після того, як буде правова підстава. Я думаю після того, як буде прийнято закон, безперечно, паралельно, Мінфін має прорахувати вартість проведення одного референдуму і внести законопроект про закладення у бюджет коштів на орієнтовну кількість", - сказав Стефанчук.

Він зазначив, що після того, як приблизно буде відомо, скільки референдумів буде проводитись в рік, ця сума повинна закладатись.

"Так само, як закладається сума на виконання рішень ЄСПЛ. Ми теж не знаємо, які витрати будуть, але певні суми закладаються в бюджет як потенційні витрати. Так само буде і тут з проведенням референдумів", - додав парламентар.

Як раніше повідомляв УНН, вартість проведення референдуму приблизно дорівнюється вартості проведення процесу виборів – близько 12 млрд грн.

Нагадаємо, що сьогодні, 18 червня, Верховна Рада України ухвалила за основу законопроект №3612, поданий та визначений Президентом Володимиром Зеленським як невідкладний, про народовладдя через всеукраїнський референдум. Відповідне рішення підтримали 252 народних депутатів України.

Українські Національні Новини

Політика