stefanchuk-obhovoryv-z-prezydentom-parie-mekhanizm-kompensatsii-zbytkiv-vid-viiny-ta-spetstrybunal-dlia-putina

Стефанчук обговорив з президентом ПАРЄ механізм компенсації збитків від війни та спецтрибунал для путіна

 • 16726 переглядiв

Стефанчук обговорив з президентом ПАРЄ механізм компенсації збитків від війни та створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук обговорив з президентом Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Теодорусом Руссопулосом механізм компенсації збитків від російської агресії та створення спецтрибуналу за злочин агресії проти України. Про це Стефанчук повідомив у соцмережі X, передає УНН.

Розпочинаю візит до Франції із зустрічі з президентом ПАРЄ.  Обговорили безпекову ситуацію в Україні.  Особливу увагу приділили створенню всеохопливого компенсаційного механізму. Відзначив важливість відкриття сателітного офісу Реєстру збитків в Україні. Важливі подальші кроки, а саме — створення Компенсаційної комісії для розгляду заяв та Компенсаційного фонду

- написав Стефанчук.

Також, Стефанчук та Руссопулос порушили тему створення спецтрибуналу за злочин агресії проти України та зусилля для повернення в Україну незаконно депортованих росією дітей.

Доповнення 

2 квітня 2024 року міжнародний Реєстр збитків офіційно відкрили для подання заяв.

Через застосунок "Дія" можна подати заяву в міжнародний Реєстр збитків, що стане основою для відшкодування збитків від російської агресії.

15 квітня УНН повідомляв, що до міжнародного Реєстру збитків про пошкодження, завдані російською агресією, через застосунок "Дія" уже подано понад 1,3 тис. заявок.