stefanishina-zayavila-pro-neobkhidnist-zmin-do-zakonodavstva-pro-turizm-zaradi-bezpeki-mandrivok

Стефанішина заявила про необхідність змін до законодавства про туризм заради безпеки мандрівок

 • 11848 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. У вівторок, 23 червня, віце-прем'єр з європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина зустрілася з головою Державного агентства розвитку туризму Мар’яною Олеськів. Під час зустрічі було обговорено "туристичні магніти" України та необхідну підготовку для прийому відвідувачів, передає УНН з посиланням на Євроінтеграційний портал, яким опікується Офіс віце-прем'єра.

“В Україні безліч місць, привабливих для туристів - українських та європейських. В умовах пандемії коронавірусу можна зробити більше “домашньої роботи”, щоб підготувати туристичну галузь України приймати внутрішніх та іноземних відвідувачів. Включаючи необхідні зміни до законодавства про туризм, щоб внутрішні мандрівки стали більш комфортними та безпечними. Це - наш пріоритет”, - підкреслила Стефанішина.

Віце-прем'єр додала, що слід врахувати зокрема ті директиви ЄС, що передбачають облаштування засобами доступності туристичні об'єкти та дотичну інфраструктуру. До прикладу, для людей з обмеженими можливостями.

“Наразі системно не вирішені питання доступності туристичних об'єктів для людей з обмеженими можливостями. Це треба врахувати при плануванні подальшої роботи. В Україні багато справжніх туристичних магнітів, які можна розвивати та водночас виконувати наші зобов'язання в рамках Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Зі свого боку я готова забезпечити постійну координацію в цій сфері, бо розвиток туризму в Україні - безумовний пріоритет”, - сказала вона.

Нагадаємо, станом на початок тижня Україна потрапила до списку країн "червоної зони", а отже не відповідає критеріям захворюваності на COVID-19 для активного відновлення міжнародного авіасполучення.

Українські Національні Новини

Політика