stepanov-nazvav-zhorstkiy-karantin-strategichnim-krokom

Степанов назвав жорсткий карантин стратегічним кроком

 • 22006 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Через сезонне збільшення кількості хворих на грип та стабільно велику кількість інфікованих COVID-19 в системі охорони здоров'я України могли б виникнути проблеми, але посилений карантин з 8 по 24 січня допоможе впоратися з навантаженнями. Саме тому, стратегічно, і було введено більш жорсткі обмеження. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

“У нас сезонне збільшення людей, захворілих на грип. Вся ця сезонність починається з третього тижня року. Тобто, на цьому та наступному тижні ми будемо відстежувати збільшення кількості захворілих на грип. Це сезонне зростання, яке відбувається кожного року. Зрозуміло, що ці карантинні обмеження (позитивно — ред.) вплинуть і на грип”, - заявив очільник МОЗ.

Міністр зауважив, що грип — хвороба, яка так само передається повітряно-крапельним шляхом, як COVID-19.

“А по друге — це хвороба, яка має дуже часто такі ж самі ускладнення. Люди, які мають важкий перебіг цієї хвороби, теж потребують госпіталізації. Вони потребують лікування в закладах охорони здоров'я. Тому, якщо ми накладемо кількість людей, які інфіковані на COVID-19 з одного боку, з іншого боку — кількість людей, які потенційно можуть захворіти на грип. Якщо нічого не робити, то в нас може виникнути достатньо напружена ситуація. Саме тому, щоб цього було, й стратегічно надалі ми й ввели карантин з 8 по 24 січня”, - підкреслив Степанов.

Нагадаємо, що в Україні на 8 годину 11 січня зафіксовано вже майже 1,12 млн випадків коронавірусної хвороби COVID-19, добовий приріст, за 10 січня — понад 4 тисячі, що менше, ніж добою раніше.

Додамо, що за останню добу найбільша кількість підтверджених випадків COVID-19 зареєстрована у Запорізькій області, Києві та Київській області.

Зауважимо, що протягом періоду з 4 по 10 січня 2021 року до українських лікарень було госпіталізовано хворих на COVID-19 менше, аніж виписано з них — 15 110 проти 15 882.

Українські Національні Новини

Політика