stepanov-otsiniv-efekt-sichnevogo-lokdaunu-kazhe-situatsiyu-stabilizuvali

Степанов оцінив ефект січневого "локдауну": каже, ситуацію стабілізували

 • 35999 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Завдяки жорстким карантинним обмеженням з 8 по 24 січня в Україні вдалося стабілізувати ситуацію з розповсюдженням COVID-19 і розвантажити медичну систему та медпрацівників. Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов у Facebook, передає УНН.

Цитата міністра охорони здоров'я

"Сьогодні опівночі в Україні припиняє дію посилений карантин. Спільно нам вдалося стабілізувати ситуацію й розвантажити нашу медичну систему та медпрацівників", - написав Степанов.

Деталі

Голова МОЗ заявив, що якщо на початок грудня показник пацієнтів із підтвердженим COVID-19 або підозрою становив приблизно 29 000, то на сьогодні цифра становить 18 651 людина.

При цьому він подякував усім, хто дотримувався правил жорсткого січневого карантину. "Окремо завдячую підприємцям, які обрали шлях чесно виконувати протиепідемічні рекомендації та карантинні вимоги і завдяки цьому врятували чималу кількість людей від зараження", - додав міністр.

При цьому Степанов нагадав, з 25 січня Україна переходить до тих карантинних обмежень, які діяли в грудні 2020 року.

Варто нагадати

Наразі в Україні діє жорсткий карантин - з 8 по 24 січня - з низкою обмежень, зокрема, і щодо сфері торгівлі.

А з 19 грудня вводили нові карантинні обмеження - по всій території України правила "помаранчевої" зони. До них країна повернеться після завершення січневого "локдауну".

Карантин для протидії поширенню нового типу коронавірусу в Україні запровадили з 12 березня. Загалом дію обмежень продовжено до 28 лютого.

Окрім того, уряд розглядає можливість продовження адаптивного карантину в Україні до 31 березня.

Адаптивний карантин вперше введений в Україні влітку, у його межах регіони отримують позначення кольорами відповідно до масштабів поширення у них коронавірусу (у бік зростання) - зелений, жовтий, помаранчевий та червоний.

Українські Національні Новини

Політика