stepanov-rozpoviv-detali-spivpratsi-z-privatnimi-laboratoriyami-dlya-testiv-na-covid-19

Степанов розповів деталі співпраці з приватними лабораторіями для тестів на COVID-19

 • 9628 переглядiв

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів, у який спосіб починається робота з приватними лабораторіями для проведення тестів на COVID-19. Про це він сказав під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

“У нас було виділено 260 млн грн на процеси тестування. Додаткові кошти, це чергове виділення коштів, які ми протягом року виділяємо, витрачаємо, відповідно, зміцнюючи наші лабораторні центри. Але окрім того, було прийняте рішення щодо максимального залучення саме приватних лабораторій. На це вже виділено 100 млн грн з цих 260. У який спосіб ми будемо працювати з ними і в який спосіб ми розпочинаємо з ними працювати. Ми будемо перераховувати, тобто, наші лабораторні центри, будуть мати відповідні договори з приватними лабораторіями і відправляти туди на сам процес тестування ті зразки, які перебувають в лабораторіях”, - сказав Максим Степанов.

Він зазначив, що таким чином максимально розвантажать лабораторні центри і максимально зменшать кількість днів, впродовж яких інколи чекають на результати тестів українці.

“Особливо це буде стосуватися великих міст зараз і регіонів, де є зараз проблема з тестуванням з точки зору термінів здійснення цього процесу тестування. Це перш за все Донецька область, Одеська область, Дніпропетровська область, Харківська область, місто Київ. Бо в нас є регіони, де проблем з тестуванням не існує. Тобто, ми кожного дня отримуємо відповідні звіти від наших лабораторних центрів, щодо залишків, які в них є. Наприклад, в тій же Закарпатській області, або Кіровоградській області, або в інших областях… У них на ранок завжди нулі, тобто, всі тести, які приходять зразки - вони всі опрацьовують. Саме тому були залучені ці лабораторні центри, і ми плануємо ще і далі збільшувати цю роботу з лабораторними центрами, для того, щоб зменшувати термін тестування”, - додав міністр.

Нагадаємо, УНН повідомляв, що МОЗ залучатиме приватні лабораторії до проведення тестів на COVID-19.

Також нагадаємо, що за даними головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, якщо подивитися зараз статистичну кількість тестів, яка проводиться, внесок приватних лабораторій — це 26% зі 100%.

Українські Національні Новини

Політика