stepanov-rozpoviv-yak-v-moz-planuyut-koriguvati-tarifi-na-medposlugi

Степанов розповів, як в МОЗ планують коригувати тарифи на медпослуги

 • 10610 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Міністерство охорони здоров’я планує запровадити і відкоригувати коефіцієнт на складність у тарифах на медичні послуги задля справедливих та обгрунтованих тарифів. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу МОЗ.

"МОЗ планує запровадити і відкоригувати коефіцієнт на складність у тарифах на медичні послуги. Відповідні зміни потрібні для встановлення справедливих та обґрунтованих тарифів, які забезпечать достойний рівень оплати для медиків, а також якісні послуги для пацієнтів", - йдеться у повідомленні.

За словами очільника Міністерства Максима Степанова, в МОЗ проводять зміни до медичної реформи.

"Є принципи, від яких ми не відмовимося. Наприклад, це фінансування виключно через НСЗУ. При цьому оплата за пролікований випадок повинна бути чесною і зрозумілою. Дуже важливо щоб це покривало витрати і мало відповідні коефіцієнти щодо складності того чи іншого випадку”, - додав Степанов.

За його словами, один із пріоритетів відомства - розвиток і впровадження електронних систем, зокрема eHealth.

Нагадаємо, як зазначали лікарі раніше, вартість тарифів на медичні послуги, затверджена Національною службою здоров’я, в рамках другого етапу медичної реформи, занижена та доведені до медзакладів розрахунки не дозволять забезпечити пацієнтів повноцінними лікуванням.

Українські Національні Новини

Політика