sto-dniv-uryadu-shmigal-prozvituvav-scho-vdalosya-zrobiti

Сто днів уряду: Шмигаль прозвітував, що вдалося зробити

 • 12506 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. За перші сто днів роботи Кабміну уряд зміг зберегти тисячі життів завдяки вчасно введеному карантину. Також уряд забезпечив медичну систему засобами індивідуального захисту. Про це заявив на брифінгу Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає кореспондент УНН.

"Перші сто днів насправді короткий період, але він видався доволі складним, але тривав доволі довго. Вчасно введений карантин – це те, що вдалося зробити нашому уряду і це те, що зберегло тисячі життів українців. Дало змогу підготувати медичну систему до тих проблем, з якими ми стикнемося і в цьому році", - сказав Шмигаль.

За його словами, коронавірус став складним викликом для України і для уряду.

"Ми не звалились в ту прірву, в яку звалились Італія, Іспанія та інші країни. Сьогодні ця загроза залишається актуальною. Друга частина, це забезпечення медичної системи медзасобами, засобами індивідуального захисту. Коли ми створили аналітичну систему, там було менше 40% наповнення лікарень першої хвилі засобами індивідулаьного захисту і ліками. 61% був забезпечення медперсоналом. Сьогодні ці показники коливаються між 70-80%", - зазначив Шмигаль.

Також він додав, що уряд забезпечив медиків, що борються з коронавірусом, надбавками до зарплати, а також підтримав людей, які залишилися без роботи.

Як повідомляв УНН, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль підбив підсумки 99 днів роботи уряду, і зазначив, що ці три місяці були важкими.

Українські Національні Новини

Політика