stolichna-prokuratura-povernula-kiyanam-laboratorniy-korpus-vartistyu-62-mln-grn

Столична прокуратура повернула киянам лабораторний корпус вартістю 62 млн грн

 • 11898 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. До комунальної власності Києва повернуто приміщення лабораторного корпусу площею понад 4 тис. кв.м та вартістю 62 млн грн завдяки вжитим заходам прокуратури міста Києва, передає УНН з посиланням на повідомлення прес-служби столичної прокуратури.

За інформацією прокуратури, у 2003 році між приватною структурою та Київською міською санітарно-епідеміологічною станцією було укладено договір про пайове інвестування будівництва нового об’єкту, а саме лабораторного комплексу.

Однак, як зазначається, всупереч умов договору, за яким комплекс мав перейти до комунальної власності, товариство в межах процедури банкрутства подало до суду клопотання про визнання за ним права власності на це майно.

У зв’язку з цим столична прокуратура оскаржила такі незаконні дії товариства у суді. За результатом тривалого розгляду справи судами різних інстанцій прокуратура Києва домоглася визнання права власності на лабораторний корпус за територіальною громадою.

За інформацією прес-служби прокуратури, на сьогодні до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно внесено запис щодо права власності столичної громади на вказані приміщення.

Як повідомляв УНН, у період з 24 по 30 січня працівники прокуратури повернули або припинили незаконне використання 18 212 гектар державної землі загальною вартістю понад 42 млн гривень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП