stolichna-vlada-obitsyaye-shkolyaram-smachnu-ta-korisnu-yizhu

Столична влада обіцяє школярам смачну та корисну їжу

 • 10887 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. Депутати Київської міської ради напрацювали новий порядок, що встановить жорсткі правила в системі координат роботи комунальних підприємств та посилить контроль над організацією дитячого харчування в закладах освіти. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський, передає УНН із посиланням на прес-службу КМДА.

Він уточнив, що методологію можливих типів організації харчування у шкільних їдальнях буде розроблено до кінця поточного року. Вимоги до методології вже сформовані групою експертів.

"Харчування дітей у київських школах має бути смачним, корисним і безпечним. Підрядники, що не дотримуються вимог якісного та безпечного харчування, мають бути усунені від його організації. Традиційна діюча модель виявила низку недоліків, яких не має бути в організації харчування. Боротися з недобросовісними постачальниками ми маємо вже зараз", – зазначив він, додавши, що місто рішуче налаштоване прибрати зі шкіл та садочків тих постачальників, які думають лише про заробіток, нехтуючи здоров’ям дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харчуванням дітей у столичних школах задоволена лише третина батьків

Повідомляється, що наразі КМДА розглядає три можливі моделі організації харчування, серед яких і нині діюча. Інші дві – кейтеринг або забезпечення напівфабрикатами.

"Остання має кілька шляхів реалізації, а саме: від потужного підприємства до модернізації шкільних їдальнь у міні-цехи. Зокрема, з вересня цього року почне діяти нововведена міжнародна система НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Points), яка ідентифікує, оцінює і контролює ризики на всіх етапах виготовлення харчових продуктів. До того ж вона полегшує контроль та робить його зрозумілим – як керівнику, так і звичайному працівнику", - розповіли у КМДА.

Як писав УНН, раніше на сайті КМР з’явився проект рішення, яким пропонується позбавити приватні фірми права поставляти шкільні обіди. Так, депутати запропонували створити у кожному районі столиці комунальні підприємства — їдальні, які й уповноважити на харчування дітей

У такій ініціативі вбачають спробу монополізації шкільного харчування в столиці.

А за словами нардепа Сергія Тригубенка, новоутворені КП можуть бути всього лише “прокладками” між постачальниками продуктів та навчальними закладами. І це не гарантуватиме безпечності та більш високої якості шкільних обідів. 

Українські Національні Новини

Київ