stolichna-vlada-rozpovila-pro-pidgotovku-novorichnoyi-ilyuminatsiyi

Столична влада розповіла про підготовку новорічної ілюмінації

 • 19619 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. У КП "Київміськсвітло" розповіли про стан підготовки новорічної ілюмінації, вказавши, що у столиці вже почався її монтаж, зокрема у центрі міста. Про це кореспонденту УНН повідомили у пресслужбі КП.

"Уже закінчило роботи з ремонту та розпочали монтаж святкової новорічної ілюмінації. У першу чергу прикрашена центральна частина міста. Зокрема ілюмінація встановлена на вулицях та площах Києва, а також на прилеглій до них території", - розповіли у пресслужбі.

Як розповіли у КП "Київміськсвітло", тільки для прикрашання вулиці Хрещатик використано понад 3 тисячі метрів гірлянд та 300 світлових приладів, які встановлені на деревах і адміністративних будівлях, це: Національна філармонія, Консерваторія, Київська міська державна адміністрація, Головпоштамт, Укоопспілка (новорічні мотиви, гірлянди), а також інших вулицях Києва, таких як:

  • вул. Б. Хмельницького — ілюмінація на тросових розтяжках над проїжджою частиною (гірлянди та кулі);
  • Майдан Незалежності – дерева та опори (гірлянди);
  • Європейська площа — святкова ілюмінація на тросових розтяжках над проїжджою частиною (листя), дерева (падаючий лід, геометричні фігури, гірлянди);
  • вул. Грушевського — святкова ілюмінація на тросових розтяжках над проїжджою частиною та на опорах зовнішнього освітлення (новорічні мотиви, гірлянди).

На підприємстві зазначили, що освітлення відповідає усім світовим стандартам і є енергозберігаючим та функціональним.

У Київміськсвітлі заявили, що всі підготовчі, ремонтні і налагоджувальні роботи фінансувались за рахунок бюджетних асигнувань, виділених на утримання електромереж зовнішнього освітлення в 2019 році.

"На матеріали для ремонту та утримання існуючої ілюмінації за останні роки було виділено – близько 2 млн грн", - зазначили у пресслужбі.

Також стала відома концепція новорічної ілюмінації.

"Концепція залишається Новорічною. Особливість буде в яскравості (кольорах), динаміці та чарівності гірлянд які наповнять місто казковою атмосферою, а саме: ілюмінація на тросових розтяжках над проїжджою частиною, деревах та опорах зовнішнього освітлення (падаючий лід, геометричні фігури, гірлянди та кулі та інші новорічні мотиви)", - додали у пресслужбі.

На підприємстві пояснили, що у цьому році нова ілюмінація не закуплялася, але був проведений технічний огляд минулорічної ілюмінації.

"В поточному році нових закупівель ілюмінаційних конструкцій не відбувалось. На мережах ілюмінації, яка знаходиться на балансі КП “Київміськсвітло” - проведено технічний огляд, перевірку та ремонтні роботи. Мережі перебувають у задовільному стані і готові до роботи у період Новорічних та Різдвяних свят", - відзначили у пресслужбі.

Як раніше повідомляв УНН, у Києві цього року новорічна ялинка та фотозони на Софійській площі будуть у стилі "Чотирьох королівств".

Нагадаємо, більшість киян виступають проти цільної новорічної ялинки через небажання спилювати дерево.

Українські Національні Новини

Суспільство