stolichnikh-shkolyariv-schodnya-goduyut-bulkami-vid-klichka-vimagayut-zabezpechiti-normalne-kharchuvannya

Столичних школярів щодня годують булками: від Кличка вимагають забезпечити нормальне харчування

 • 21330 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Жителі Києва просять міську владу впровадити у школах повноцінні та здорові сніданки, передає УНН із посиланням на відповідну петицію.

Автором петиції є Олена Дацюк. Вона нагадала, що з 1 вересня цього року дітям надаються безкоштовні сніданки у всіх київських школах. Втім, харчування дітей важко назвати корисним та здоровим, пише вона.

"Минулого року ці сніданки готували в шкільній їдальні і це було принаймні схоже на сніданок для дитини — каша, овочі, чай. Сьогодні, у зв'язку с коронавірусною інфекцією, заборонено готувати сніданки у шкільній їдальні. Тому сніданки доставляють в боксах.

Те, що доставляють у боксах і те, чим годують дітей у школі, важко назвати сніданком, а про користь цієї їжі я взагалі мовчу! Кожного дня я запитую свою дитину, що їм давали на сніданок і кожного разу у мене не вкладається в голові, як взагалі таке можна давати дітям. Мало того, що сніданок потрібно з'їсти за 5 хвилин, тому, що всі класи чекають на сніданок, так він на сніданок навіть не схожий.

Сніданок складається з сухої булки з маслом або без і шматка твердого сиру незрозумілого походження, та й ще обвітреного, іноді в булці є огірок. А ще можуть дати плавлений сирок, у складі якого одні консерванти та трансжири", - йдеться у звернені.

Наголошується й на тому, що після такого харчування у дітей будуть розвиватися проблеми з підшлунковою, жовчним міхуром та іншими органами.

Тож, сніданок повинен бути повноцінним і збалансованим, відповідно до усіх норм дитячого харчування.

"Це не може бути булка щодня і напій із шкідливими домішками. У сніданку дитини повинні бути овочі, корисні жири та складні вуглеводи", - зазначається в тексті петиці.

Від КМДА вимагають переглянути сніданки у шкільних їдальнях та змінити їх на повноцінне здорове харчування.

Нагадаємо, нещодавно у соціальних мережах батьки київських школярів повідомили, що обурені якістю харчування дітей. На опублікованих фото зі “сніданками”, пропонованими учням, є лише булка, два шматочки сиру, третина почорнілого банану та яблуко.

Батьки школярів назвали таке меню “лютим трешем”.

Заступник голови КМДА Валентин Мондриївський, у свою чергу, напередодні у Facebook заявив, що столичній владі нібито вдалося "вивчити кращий світовий досвід" та забезпечити у школах Києва “класні, корисні, якісні та смачні страви”.

Втім, він таки визнав, що до них зараз надходять скарги батьків на якість учнівського харчування. Але всю вину за це чиновник списав на "ковід".

Додамо, що сам Кличко жодним чином не відреагував на жахливе харчування столичних школярів.

Українські Національні Новини

Суспільство