stolichniy-sud-7-zhovtnya-rozglyane-pozov-shevchuka-schodo-yogo-zvilnennya-z-posadi-suddi-ksu

Столичний суд 7 жовтня розгляне позов Шевчука щодо його звільнення з посади судді КСУ

 • 5955 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Окружний адміністративний суд міста Києва поновив провадження у справі за позовом Станіслава Шевчука до Конституційного суду України щодо його звільнення з посади судді КСУ та призначив на 7 жовтня підготовче засідання у даній справі. Про це повідомляє УНН з посиланням на Судову владу України.

Нагадаємо, раніше суд зупинив провадження у справі до вирішення заяви про відвід судді, яку було подано представниками відповідача. Вивчивши дану заяву, суд дійшов висновку про її необґрунтованість та ухвалив відмовити у її задоволенні.

Як відомо, Станіслав Шевчук у своєму позові, який він подав до Окружного адміністративного суду міста Києва просить суд визнати протиправними дії Конституційного Суду України щодо незаконного його звільнення з посади судді КСУ. Також позивач просить визнати протиправною та скасувати Постанову Конституційного суду України, що була ухвалена 14 травня про його звільнення з відповідної посади судді

Також повідомлялось, що слідчі ДБР розпочали кримінальне провадження за фактом можливого зловживання службовим становищем колишнього голови Конституційного суду України Станіслава Шевчука. 

Українські Національні Новини

Політика