stolitsya-indiyi-zaboronila-svyatkuvannya-rizdva-ta-novogo-roku-cherez-poboyuvannya-omicron

Столиця Індії заборонила святкування Різдва та Нового року через побоювання Omicron

 • 18177 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Столиця Індії Нью-Делі заборонила святкування Різдва та інших свят напередодні Нового року, щоб стримати можливий сплеск коронавірусу Omicron, оскільки місто повідомило про найбільшу кількість випадків в країні разом зі штатом Махараштра. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

За останні 24 години кількість випадків Omicron в Індії зросла до 213. Махараштра, західний штат, де зростає кількість випадків Omicron, також порадив людям уникати зібрань.

Індія поки не повідомляє про смертельні випадки від цього варіанту коронавірусу.

"Жодні культурні заходи/зібрання/конгрегації не можуть проводитися для святкування Різдва чи Нового року на території національної столиці Делі", – йдеться у циркулярі управління Делі, опублікованому в середу.

Влада, чий припис стосується великого міста з населенням 20 мільйонів людей, додала, що за останні кілька днів спостерігається стійке зростання випадків COVID-19.

У вівторок міністерство охорони здоров’я закликало штати готуватися до потенційних сплесків кількості заражень та дало їм "зелене світло" на введення обмежень.

Уряд Делі також ввів обмеження на 50% місткості в ресторанах і обмежив кількість людей, дозволених на весілля, до 200, йдеться в циркулярі.

Уряд Індії ще не вирішив, чи запропонувати громадянам ревакцинацію, незважаючи на заклики зробити це від деяких штатів і медичних експертів.

Додамо

Кількість щоденних нових випадків зараження COVID-19 в Індії за останній місяць скоротилася вдвічі, і уряд намагається зробити щеплення всім своїм 944 мільйонам дорослих. Країна ввела принаймні одну дозу вакцину приблизно 87% населення.

За останню добу зафіксовано 6 317 нових випадків COVID-19. Загальна кількість досягла 34,76 мільйонів, що є другим за величиною в усьому світі після Сполучених Штатів.

Українські Національні Новини

Новини Світу