stoltenberg-krayini-nato-zbilshuyut-virobnitstvo-boyepripasiv

Столтенберг: ​країни НАТО збільшують виробництво боєприпасів

 • 576303 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Союзники по НАТО збільшують виробництво боєприпсів, до прикладу, 155-міліметрових, щоб продовжувати підтримувати Україну в боротьбі з росією, заявив на пресконференції Генсек НАТО Єнс Столтенберг, пише УНН.

Цитата

"Виробництво, наприклад, артилерійських снарядів 155 зараз збільшується, і це дозволяє нам", у тому числі "продовжувати надавати підтримку Україні", сказав Столтенберг.

"Тож так, це відбувається, але нам потрібно продовжувати, нам потрібно активізуватися ще більше. Зараз це стає жорстокою війною на виснаження, а війна на виснаження - це війна логістики", - додав він.

Деталі

З його слів, міністри країн НАТО на зустрічах 14-15 лютого у Брюсселі розглянули шляхи нарощування промислових потужностей та поповнення запасів озброєнь та боєприпасів.

"Союзники НАТО надають безпрецедентну підтримку, щоб допомогти Україні дати відсіч російській агресії. Водночас витрачається величезна кількість боєприпасів союзників та виснажуються наші запаси. Союзники згодні з необхідністю працювати пліч-о-пліч з оборонною промисловістю, щоб наростити наші промислові потужності. Ми готові та переглядаємо цілі НАТО щодо запасів боєприпасів. І я вітаю важливі багатонаціональні проекти, узгоджені сьогодні союзниками", - вказав Генсек НАТО.

З його слів, до них належать проект зі складування боєприпасів, який підтримуватиме попереднє розміщення та накопичення боєприпасів союзників. А також проект щодо наземної ППО.

Доповнення

Німеччина відновить виробництво боєприпасів для Gepard, що поставили Україні.

Українські Національні Новини

Новини Світу