stoltenberg-poyasniv-vidvorennya-rosiyan-zi-shtab-kvartiri-nato

Столтенберг пояснив видворення росіян зі штаб-квартири НАТО

 • 38566 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Видворення дипломатів з Росії, акредитованих у штаб-квартирі НАТО, не пов'язане з конкретною подією. Ці особи були офіцерами російської розвідки, про статус яких не було повідомлено. Про це заявив у четвер на брифінгу Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, передає кореспондент УНН.

Цитата:

“Ми відкликали акредитацію восьми членів російської місії при НАТО, які були офіцерами російської розвідки, про статус яких не було повідомлено. Це рішення не пов’язане з якоюсь конкретною подією, яку ми спостерігали протягом певного часу, а зі зростанням зловмисної активності Росії. І тому нам потрібно бути пильними”, — сказав Столтенберг.

“Звичайно, ми повинні діяти. Ми бачимо, що члени російської делегації в НАТО проводять діяльність, яка не відповідає їх акредитації. У зв’язку з цим їх акредитація відкликається”, — додав він.

Деталі

Напередодні ЗМІ стало відомо, що лідери Північноатлантичного альянсу погодили висилку восьми російських дипломатів за “зловмисні дії”. Також за даними журналістів, загальну кількість позицій російських дипломатів в штаб-квартирі скоротили з 20 до 10.

Українські Національні Новини

Новини Світу