stoltenberg-pro-chlenstvo-ukrayini-v-nato-mi-ne-povernemosya-v-epokhu-sfer-vplivu

Столтенберг про членство України в НАТО: ми не повернемося в епоху сфер впливу

 • 17170 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. У Росії немає права голосу в питанні вступу України в НАТО. Про це заявив Генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг на підсумковій пресконференції саміту НАТО на найвищому рівні, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Я вважаю надзвичайно важливим підкреслити, що кожен народ має право обирати власний шлях. Це також включає в себе те, в яких механізмах безпеки він хоче бути, в тому числі чи хоче він бути частиною НАТО чи ні", - сказав Генсек.

"Таким чином, послання полягає в тому, що Україна і 30 союзників (НАТО - ред.) повинні вирішити, коли Україна може стати членом НАТО. Росія, звичайно, не має права голосу, вони не можуть накласти вето на те, що можуть зробити сусіди. Ми не повернемося в епоху, коли у нас були сфери впливу, коли великі держави вирішували, що можуть робити маленькі сусіди", - наголосив він.

Деталі

За словами Столтенберга, головне послання для Києва за підсумками сьогоднішнього засідання - те, що у НАТО солідарні з Україною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саміт НАТО: Україну чекає довгий шлях! Євродепутат: "Ні ви, ні ми не близькі до цих цілей"

"У комюніке, в рішеннях, які ми прийняли сьогодні, ми підтвердили, що двері в НАТО відкриті для рішення, яке ми прийняли ще в 2008 році на саміті в Бухаресті, а також що ми будемо діяти і робити більше, щоб допомогти Україні і Грузії зосередити увагу на реформах, які наблизять їх до атлантичної інтеграції", - додав він.

Що було раніше

У підсумковому комюніке після проведеного саміту країн-членів НАТО союзники підтвердили, що Україна отримає членство через ПДЧ.

Українські Національні Новини

Політика