stoltenberg-rishennya-frn-schodo-leopard-bude-skoro-krayini-yaki-mayut-tsi-tanki-mozhut-pidgotuvati-yikh

Столтенберг: рішення ФРН щодо Leopard буде скоро, країни, які мають ці танки, можуть підготувати їх

 • 1023265 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час спільного брифінгу з міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом висловив переконання, що рішення Берліна щодо танків Leopard буде оприлюднено найближчим часом, тому країни, які мають цей тип танків, можуть підготувати їх, передає УНН.

Цитата

"У нас сьогодні була хороша дискусія щодо питання німецьких бойових танків. Я впевнений, що незабаром буде знайдене рішення, і я вітаю повідомлення міністра про те, що всі наші союзники, які мають танки Leopard, можуть вільно ідентифікувати ті танки Leopard, які можуть бути доступні Україні, підготувати їх, а також розпочати навчання українських груп на цих бойових танках", - заявив Столтенберг.

Деталі

Генсек додав, що ухвалення рішення щодо поставки танків Україні може зайняти деякий час, тому країни-партнери можуть розпочати підготовку зараз.

Доповнення

Під час брифінгу Столтенберг закликав союзників НАТО постачати важке озброєння та обладнання ЗСУ, щоб Україна "мала можливість відбити нові наступи росії, а також повернути собі територію, перемогти та домінувати як суверенна незалежна держава в Європі".

Він вкотре зауважив, що поки немає ознак того, що російський диктатор володимир путін змінив свої цілі - він досі "хоче контролювати Україну і планує нові наступи".

"Президент путін довів, що він готовий заплатити високу ціну за цю несправедливу війну, він мобілізував понад 200 000 військових і отримує нову зброю від інших авторитарних режимів, таких як Іран і Північна Корея...  Єдиний спосіб прожити в мирі - дати зрозумітипПутіну, що він не переможе на полі бою", - наголосив Столтенберг.

Нагадаємо

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус повідомив, що рішення щодо ймовірного надання Україні танків Leopard, або ж дозволу іншим країнам-партнерам, які володіють озброєнням, постачати їх Києву, готується.

Українські Національні Новини

Політика