stoltenberg-vsi-soyuzniki-po-nato-pidtrimuyut-vstup-ukrayini-do-alyansu

Столтенберг: всі союзники по НАТО підтримують вступ України до Альянсу

 • 1799732 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Всі союзники по НАТО згодні з тим, що Україна стане членом альянсу. Про це заявив Генсек НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю The Washington Post, пише УНН.

Цитата

"Всі союзники по НАТО згодні з тим, що Україна стане членом альянсу. Усі союзники погоджуються, що Україна має право обирати власний шлях, що вирішувати не москві, а Києву.

І по-третє, усі союзники погоджуються, що двері НАТО залишаються відкритими. Тоді питання в тому - коли, і я не можу дати вам відповіді щодо цього", - сказав Столтенберг.

Деталі

Генсек НАТО зазначив, що Альянс зараз працює над тим, щоб допомогти Україні перейти від обладнання, доктрин і стандартів радянської епохи до доктрин і стандартів НАТО.

Також, Альянс наразі намагається зробити Збройні сили України сумісними з силами НАТО, а також допомогти країні у подальшому реформуванні та модернізації інститутів оборони та безпеки.

"Нагальне завдання зараз полягає в тому, щоб Україна переважала як суверенна, незалежна держава, тому що, якщо Україна не переможе, то немає подальшого питання для обговорення взагалі", - наголосив Столтенберг.

Крім цього, він зауважив, що НАТО має принципово два завдання у війні. Перше - це підтримка України, а друге - запобігання ескалації.

"Ми запобігаємо ескалації, абсолютно чітко даючи зрозуміти, що ми не є стороною конфлікту, і збільшуючи військову присутність у східній частині Альянсу", - сказав Генсек Альянсу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Румунії стартували навчання Сил спецоперацій Junction Strike 2023

Українські Національні Новини

Політика