stoltenberg-z-ochikuyu-pidtverdzhennya-krayin-nato-pro-politiku-vidkritikh-dverey-dlya-ukrayini

Столтенберг: я очікую підтвердження країн НАТО про політику "відкритих дверей" для України

 • 20739 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що очікує підтвердження з боку країн Альянсу з приводу політики "відкритих дверей" для України. Про це Генсек НАТО заявив під час пресконференції в Брюсселі, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"Я вчора мав розмову з Президентом Зеленським... Я підтвердив прихильність цілісності суверенітету України, і я очікую, що країни НАТО підтвердять свої рішення і політику НАТО "відкритих дверей", яка забезпечила значні успіхи з поширення свободи і миру в Європі", - заявив Столтенберг.

Деталі

Генсек НАТО також заявив, що саміт "продемонструє постійну підтримку України та Грузії", зазначивши, що головна увага буде приділятися підтримці здійснення реформ.

Столтенберг нагадав про цінність партнерства НАТО з Україною і Грузією зазначивши, що обидві країни піддаються дуже агресивним діям з боку Росії.

"Україна та Грузія піддаються дуже агресивним діям з боку Росії. Грузія піддавалася в 2008 році. І Росія, як і раніше, окупує частину грузинської території. Аналогічні дії ми спостерігаємо в Україні в результаті анексії Криму та триваючої дестабілізації Східної України", - зазначив Генсек.

Що було раніше

Столтенберг провів телефонну розмову з Президентом України Володимиром Зеленським у четвер напередодні саміту лідерів країн Альянсу.

Столтенберг підтвердив повну підтримку НАТО суверенітету та територіальної цілісності України. Він підкреслив, що НАТО продовжить надавати Україні значну політичну і практичну підтримку.

При цьому, Президент Володимир Зеленський нагадав Столтенбергу про важливість політики "відкритих дверей" НАТО.

Зеленський сподівається, що під час саміту НАТО 14 червня однозначно будуть предметно розглянуті питання російської агресії і дієвих кроків для її стримування.

Українські Національні Новини

Політика