stoltenberg-zaklikav-nato-do-perezavantazhennya-startovoyu-tochkoyu-proponuyetsya-okupatsiya-krimu

Столтенберг закликав НАТО до "перезавантаження". Точкою відліку пропонується окупація Криму

 • 344526 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. У четвер Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг звернувся до керівників оборонних відомств країн-союзників, закликавши тих "перезавантажити" положення Альянсу, щоб відобразити нову реальність у Європі. Про це він заявив на початку засідання Військового комітету начальників штабів НАТО, пише УНН з посиланням на реліз за підсумками засідання.

Деталі

Так, на засіданні Столтенберг описав зміни в безпеці у зв'язку з жорстокою і неспровокованою війною росії в Україні, назвавши це "вирішальним і небезпечним часом для євроатлантичної безпеки".

За його словами, російський диктатор володимир путін зазнає невдачі в досягненні своїх стратегічних цілей.

"Україна стоїть, НАТО залишається сильною, а трансатлантична єдність – міцною", - додав Генсек.

Столтенберг подякував 30 начальникам штабів за їх цінний внесок у забезпечення безпеки громадян та захист кожного сантиметра території НАТО від загроз з будь-якого напрямку.

«Важливо, щоб ми продовжили наші зусилля і "перезавантажили" наше становище на більш довгостроковий період», - сказав він, додавши, що "перезавантаження не означає починати з нуля. Ми спиратимемося на нашу адаптацію, що триває" після незаконної анексії росією Криму у 2014 році.

Генеральний секретар також подякував керівникам оборонних відомств за їх внесок у розробку наступної стратегічної концепції НАТО, яку буде прийнято лідерами Альянсу на саміті в Мадриді в червні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи стане Україна наступною: ексглава МЗС розповів про найшвидший шлях та умови набуття членства країни в НАТО

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    McDonald's продає свій бізнес у рф російському нафтовику

     • 111541 переглядiв