stomatolog-nazvala-naynebezpechnishiy-ta-naybilsh-schadniy-alkogol-dlya-zubiv

Стоматолог назвала найнебезпечніший та найбільш щадний алкоголь для зубів

 • 91851 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. Американський стоматолог Евелін Лукас-Перрі назвала алкогольні напої, які негативно позначаються на здоров'ї порожнини рота та зубів, а також розповіла про нешкідливе спиртне з точки зору стоматології, передає УНН із посиланням на realsimple.com.

За її словами, найбільшу шкоду здоров'ю зубів наносять солодкі алкогольні коктейлі.

"Високий вміст алкоголю у спиртних напоях у поєднанні із солодкими фруктовими соками, сиропами або газованими напоями (які використовуються в якості міксерів) піддає наші зуби впливу кислотності. Це призводить до зниження твердості емалі і підвищеної чутливості зубів", - говорить вона.

Також шкідливим для здоров'я зубів вважається вино.

"Багато в чому через високий вміст цукру вино є одним із найшкідливіших для здоров'я зубів (алкоголем - ред.). Крім того, тривале вживання вина не дає вашим зубам часу відновитися, і, як наслідок, робить і зуби більш схильними до фарбування", - говорить фахівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сік до горілки: експерти пояснили, який підходить краще.

Також шкоду здоров'ю зубів може завдати часте вживання шампанського.

"Вміст цукру у шампанському у поєднанні з карбонізацією згодом можуть викликати не тільки ерозію зубної емалі, але і захворювання ясен", - пояснила стоматолог.

А одним із найбільш нешкідливих алкогольних напоїв для здоров'я зубів фахівець назвала пиво.

"Через більш низьку кислотність і більш високий вміст води пиво - кращий варіант для ваших зубів, коли ви намагаєтеся уникнути карієсу і ерозії зубів", - додала Лукас-Перрі.

Вона також розповіла про важливість помірного споживання алкоголю у поєднанні із "закускою".

"Наприклад, сир містить кальцій і допомагає запобігти прилипанню плям до зубів", - інформує вона.

Щоб видалити зубний наліт і бактерії із поверхні зубів, важливо підтримувати водний баланс.

У свою чергу, питво через соломинку мінімізує контакт із зубами, а жування жувальної гумки без цукру допомагає стимулювати слиновиділення, яке змиває цукор, що залишився.

"Щоб допомогти зубам відновитися вранці після святкової ночі, ви можете нейтралізувати кислотний pH у роті за допомогою рідини для полоскання рота з фтором", - радить фахівець.

Нагадаємо, що до найкорисніших алкогольних напоїв недавно був зарахований коктейль "Кривава Мері". А секретами його правильного приготування нещодавно поділилися експерти українського алкогольного бренду Prime.

Українські Національні Новини

Суспільство