strashilka-pro-surovikina-ta-zvinuvachennya-ukrayini-u-terorizmi-yak-rospropaganda-prosuvaye-feyki-za-kordonom

"Страшилка" про суровікіна та звинувачення України: пояснили, як роспропаганда просуває фейки за кордоном

 • 173261 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Протягом 10-16 жовтня дослідники з Празького інституту досліджень безпеки, у межах моніторингу, зафіксували «думко-віруси», які прищеплювала чехам російська пропаганда. Зокрема, йдеться про звинуваченні України в тероризмі та «страшний імідж» генерала рф суровкіна. Про все це йдеться в моніторингу Ukraine War Disinfo Working Group, огляд якого зробив Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, інформує УНН.

Деталі

Найпоширеніший наратив тижня серед роспропаганди стверджував, що рф тільки починає вести війну на повну військову силу. Так пропаганда намагається приховати провал російської армії.

Масовані ракетні обстріли українських міст представили як прояв справжніх можливостей рф. росіяни піднімають свій бойовий дух за рахунок терору цивільних і навіть пишаються цим на зовнішній арені. Судячи з публікацій в чеських медіа, пропагандисти надають великого значення ракетам і безпілотникам-камікадзе, оскільки останні атаки є одним із небагатьох прикладів російських військових «успіхів». Як бачимо, етика росіян дозволяє їм піднімати свій бойовий дух за рахунок терору цивільних і навіть пишатися цим на зовнішній арені, вказали у Центрі.

Призначення нового російського воєначальника суровікіна, якого нібито прозвали «Генерал Армагеддон», використовували для відродження «страшного» іміджу рф.

Цитата

«Пропагандисти відкрито визнають не лише перед російською, а й перед чеською аудиторією, що росія веде війну проти мирного населення та цивільної інфраструктури. Вони сподіваються, що відсутність опалення та електроенергії під час зими призведе до колапсу українського суспільства. путіністи активно користуються словосполученням «український тероризм». Так кваліфікують і вибух на Керченському мосту», - ідеться у повідомленні.

Ще один російський меседж намагається переконати чехів, що цинічний Захід готовий принести в жертву Східну та Центральну Європу, якщо війна масштаби війни зростатимуть. Це приклад спроб розпалити антинатівські настрої в країнах регіону, вказали у Центрі.

Кілька дописів також спекулювали на етнічній темі. Стверджувалося, що Захід намагається знищити слов’янські народи.

Доповнення

У розпорядженні видання Медуза опинилася нова пропагандистська методичка кремля щодо того, як «правильно» в рф розповідати населенню про запроваджений воєнний стан на тимчасово окупованих територіях Запорізької, Херсонської, Луганської та Донецької областей України.

Українські Національні Новини

Політика