strategiya-dialogu-zavzhdi-okupayetsya-makron-vistupiv-za-peregovori-z-rf

"Стратегія діалогу завжди окупається": Макрон виступив за переговори з РФ

 • 20355 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що переговори з Росією необхідні. Про це він сказав у опублікованому в неділю інтерв'ю газеті Le Journal du Dimanche, пише УНН.

Цитата:

"Сполучені Штати сьогодні роблять те, що я робив уже кілька років: вони розмовляють із росіянами. Це гарні новини. Чи це легко? Ні. Я ніколи цього не говорив..." - сказав Макрон

"А чи це потрібно? Як ніколи, якщо ми не хочемо залишатися у статусі-кво, який викликає занепокоєння для всіх і для нашої колективної безпеки", — продовжив президент Франції

Деталі

Еммануель Макрон також згадав про франко-німецьку прихильність у цій ситуації: Саме в цьому дусі діалогу Франція та Німеччина завжди вели переговори між Росією та Україною щодо Мінських угод. Цей шлях усипаний підводними каменями, там виникла сильна напруга".

"Доказ того, що стратегія діалогу завжди окупається: на початку січня сторони домовилися відновити процес, що ми зробимо найближчими днями. Тому Європа не втратила ні свого впливу, ні свого балансу ролей. Навпаки, вона щодня каже все більше в один голос", - запевняє Макрон.

Контекст

Українська влада і західні партнери останнім часом звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення і посилення російської дезінформації.

Українські Національні Новини

Новини Світу