strategiya-nato-do-2030-roku-stoltenberg-vvazhaye-diyalnist-rosiyi-ta-knr-golovnimi-viklikami-dlya-alyansu

Столтенберг вважає діяльність Росії та КНР головними викликами для Альянсу до 2030 року

 • 15342 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. НАТО шукатиме можливості свого посилення, щоб зуміти відповісти на виклики завтрашнього дня. Серед цих викликів генсек Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг назвав військову діяльність Росії. Про це повідомляє DW, інформує УНН.

"Сьогодні я щасливий ініціювати обговорення "НАТО-2030". Це можливість подумати про те, де ми бачимо наш альянс через десять років і як він продовжить тримати нас в безпеці в більш непередбачуваному світі. Моє бачення "НАТО-2030" - це не перезапуск НАТО. Йдеться про те, як зміцнити наш і без того сильний альянс", - підкреслив генсек. Він планує підсилювати не тільки військовий, але і політичний аспект НАТО.

За словами Столтенберга, пандемія лише посилила напругу в сфері безпеки. Серед конкретних викликів він назвав в першу чергу РФ, яка "не послаблює свою військову діяльність", "Ісламську державу" і КНР, яка "принципово змінює баланс сил у світі".

"Росія - наш сусід, Росія нікуди не зникне. І ми віримо в діалог з Росією і будемо прагнути до кращих відносин з Росією", - додав генсек НАТО.

Як повідомлялося раніше в УНН, у Балтійському морі стартують міжнародні навчання 19 країн НАТО.

Українські Національні Новини

Новини Світу