stratfor-sprognozuvala-maybutni-vidnosini-mizh-ukrayinoyu-i-rf

Stratfor спрогнозувала майбутні відносини між Україною і РФ

 • 12642 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. У 2017 році деякі колишні радянські країни, такі як Україна, Грузія і Молдова, можуть переглянути свої відносини з Москвою. Про це повідомляє американська розвідувально-аналітична компанія Stratfor, передає УНН.

“У 2017 році Росія може спробувати повернути свій вплив на пострадянському просторі. Він похитнувся після подій на Євромайдані в 2014 році і розв’язаного конфлікту в Україні, проте в 2016 році антиросійський західний фронт здригнувся. Голосування за Brexit виявило глибокі проблеми в Європейському Союзі, які не дозволять таким країнам, як Україна, Молдова і Грузія глибше інтегруватися в ЄС і, можливо, змусять їх перейти до більш прагматичних відносин з РФ”, - йдеться у матеріалі.

Як зазначається, наприклад, на президентських виборах в Молдові обраний проросійський кандидат Ігор Додон зобов’язався поліпшити контакти з Москвою. Україна і Грузія, як повідомляється, навряд чи послідують такому прикладу, їх політика щодо Росії в 2017 році "може стати більш прагматичною".

У матеріалі також наголошується, що деякі колишні радянські країни вже пов’язані з Москвою. Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан та Таджикистан, ймовірно, подвоять свою співпрацю з Росією в наступному році. Багато з цих країн вже підписали угоди з Москвою для поглиблення інтеграції у сфері безпеки.

Зростаючий розбрат в Європейському Союзі, крім того, буде впливати на намагання таких країн, як Білорусь і Вірменія, щодо подальшого розвитку їх двосторонніх відносин з блоком, додали в аналітичній компанії.

При цьому зазначається, що Сполучені Штати і НАТО навряд чи повністю вийдуть з європейського прикордоння, тож Росія не матиме "панування" над Євразією. Також аналітики зазначили, що деякі політики в Сполучених Штатах і Європейському Союзі будуть оскаржувати скасування або ослаблення санкцій проти Москви.

При цьому, згідно з оцінками Stratfor, зіткнувшись з перспективою зменшення підтримки з боку Заходу, Україна і Грузія можуть спробувати об’єднатися з сусідніми країнами, такими як Польща та Туреччина для опору Кремлю. Але і Москва напевно буде проявляти обережність і не діяти надто вже агресивно щодо периферійних держав, зазначають аналітики.

Нагадаємо, екс-держсекретар США Генрі Кіссінджер може стати "посередником" між новою адміністрацією США і Росією, а також має розробити майстер-план щодо України.

Українські Національні Новини

Політика