strayk-nimetskikh-robitnikiv-na-24-godini-povnistyu-zupinitsya-mayzhe-ves-transport

Страйк німецьких робітників: на 24 години повністю зупиниться майже весь транспорт

 • 508885 переглядiв

КИЇВ. 26 березня. УНН. Згідно з інтерв'ю, опублікованим у газеті Bild am Sonntag, керівник профспілки в Німеччині виправдав масовий страйк, запланований на понеділок, "питанням виживання" для багатьох тисяч людей, які борються за більш високу заробітну плату в умовах стрімкого зростання інфляції, інформує УНН.

Деталі

Очікується, що страйк, найбільший у Німеччині за останні десятиліття, викличе масштабні перебої у роботі залізниць та аеропортів найбільшої економіки Європи.

Зміни вже почалося в аеропорту Мюнхена в неділю, де табло вильоту показало численні скасування рейсів. 

"Людям не тільки недоплачують, вони безнадійно перевантажені роботою", - сказав Bild am Sonntag голова профспілки Верді Франк Вернеке.

Страйки розпочнуться одразу після опівночі та торкнуться сфери послуг протягом усього понеділка. Очікується також масове скасування авіарейсів та перебої з громадським транспортом. Страйк торкнеться всіх німецьких аеропортів, крім Берлін-Бранденбурга. Обидва найбільші аеропорти ФРН - у Франкфурті-на-Майні та Мюнхені - вже оголосили, що 26 та 27 березня у цих транспортних вузлах не буде регулярних пасажирських та вантажних перевезень.

Рух поїздів далекого прямування 27 березня буде повністю зупинено, попередив залізничний концерн Deutsche Bahn. Поїзди регіонального сполучення здебільшого не вийдуть на лінії, додали в компанії.

Профспілка Verdi веде переговори від імені близько 2,5 мільйонів працівників державного сектору, у тому числі у громадському транспорті та в аеропортах. Профспілка залізничників та транспортників EVG веде переговори про залучення близько 230 000 співробітників у Deutsche Bahn та автобусні компанії.

Verdi вимагає підвищення заробітної плати на 10,5%, що призведе до збільшення заробітної плати щонайменше на 500 євро на місяць, тоді як EVG вимагає підвищення на 12% або як мінімум на 650 євро на місяць.

"Для багатьох тисяч співробітників отримання значного підвищення заробітної плати є питанням виживання", - сказав Вернеке.

Deutsche Bahn у неділю заявила, що страйк є "абсолютно надмірним, необґрунтованим і непотрібним".

Українські Національні Новини

Новини Світу