straykari-z-donetskoyi-shakhti-virishili-pripiniti-goloduvannya

Страйкарі з донецької шахти вирішили припинити голодування

 • 11551 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. Працівники державного підприємства "Селидіввугілля" вирішили припинити своє голодування напередодні, на 10-у добу, їм виплатили частину зарплати. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, передає УНН.

"...відбулися збори всіх учасниць акції протесту, в тому числі й голодування на ДП “Селидіввугілля"... (11 січня - ред.) двома платежами було зараховано на зарплатні картки працівникам зарплату за вересень та 50% за жовтень... Учасники зборів вирішили призупинити акцію протесту та вийти з голодування, враховуючи ці виплати. Призупинити - означає, що Наталія Бічукіна разом зі своїм заступником в понеділок наступного тижня зустрінеться з керівництвом Незалежної профспілки гірників України, народними депутатами України та міністром енергетики та вугільної промисловості України для подальшого розв'язання питання із заборгованістю", - повідомив Волинець у Facebook.

При цьому представник Уповноваженого з дотримання прав жителів Донецької та Луганської областей Павло Лисянський у Facebook повідомив, що голова Донецької ОДА Олександр Куць, повідомив, що "на наступному тижні буде погашена заборгованість ще на 27 млн грн (це 35% від місячного фонду заробітної плати підприємства ДП "Селидіввугілля")".

З його слів, залишається борг із заробітної плати перед працівниками ДП 50% за жовтень, листопад і грудень.

Нагадаємо, 11 січня працівниці непромислової групи десяту добу продовжували голодувати на ДП "Селидіввугілля" на знак протесту проти невиплати зарплати. Учасниць протесту оглянув лікар.

Українські Національні Новини

Економіка