stres-test-nbu-devyat-bankiv-mozhut-porushiti-pokazniki-dostatnosti-kapitalu-z-nikh-dva-derzhavni

Стрес-тест НБУ: дев’ять банків можуть порушити показники достатності капіталу, з них два – державні

 • 17514 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. Національний банк провів експрес-стрес-тестування 26 великих банків щодо оцінки впливу поточної кризи. За результатами виявилось, що дев’ять банків можуть порушити показники достатності основного капіталу, із них два – державні, передає УНН з посиланням на звіт НБУ.

"Оцінено вплив на капітал 26 великих банків макроекономічного сценарію, що є трохи гіршим, ніж поточний прогноз НБУ, оприлюднений в квітневому Інфляційному звіті. Результати стрес-тестування виявилися в цілому кращими, ніж минулого року, та засвідчили, що більшість банків були готові до поточної кризи. Водночас було виявлено, що дев’ять банків можуть порушити показники достатності основного капіталу, із них два – державні", - зазначають в НБУ.

Повідомляється, що це ті ж установи, які мали негативні результати стрес-тестування і в минулому, проте не вжили достатніх заходів для вирішення накопичених проблем.

"З огляду на гарантовану підтримку урядом державних банків, у зоні ризику під час поточної кризи перебувають банки, на які сукупно припадає лише 5% активів банківського сектору", - додали в Нацбанку.

Нагадаємо, минулорічне стрес-тестування, проведене Національним банком, показало, що у системі залишається кілька банків з потенційними суттєвими проблемами, зокрема також два державних.

Українські Національні Новини

Економіка