stribunki-u-visotu-levchenko-i-tabashnik-zdobuli-nagorodi-na-turniri-v-nimechchini

Стрибунки у висоту Левченко і Табашник здобули нагороди на турнірі в Німеччині

 • 10123 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Найпрестижніша серія комерційних легкоатлетичних турнірів у приміщенні "IAAF World Indoor Tour 2018" почалася зі змагань у Карлсруе в рамках якого спортсмени виступали в 11 дисциплінах, інформує УНН з посиланням на ФЛАУ.

У секторі для стрибків у висоту виступали відразу дві українки – Юлія Левченко і Катерина Табашник. Спортсменки всі змагання пройшли рівно і завершили їх на другому місці з результатом 1,92 м. Для Табашник це стало повторенням її особистого рекорду у приміщенні. Вище стрибнула лише болгарка Мірела Демірева (1,95 м).

Минулого року Анастасія Бризгіна у віці юніорки встигла стати і призером дорослого чемпіонату Європи у приміщенні, і виступити на чемпіонаті світу. Цьогоріч у зимовому сезоні вона вже стала учасницею IAAF World Indoor Tour.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Левченко з рекордом перемогла на легкоатлетичному турнірі в Німеччині

Відзначимо, результат Анастасії Бризгіної, яка минулого року встигла стати і призером дорослого чемпіонату Європи у приміщенні, і виступити на чемпіонаті світу. У Карлсруе українка встановила особистий рекорд у приміщенні з бігу на 400 метрів, подолавши дистанцію за 53,42 с. Вона була третьою у своєму забігу і сьомою за підсумками двох. Перемогла швейцарка Леа Шпрунгер (52,03 с).

Довідка УНН: IAAF World Indoor Tour складається з шести зустрічей у приміщенні, де спортсмени конкурують за балами в окремих дисциплінах туру. Цьогоріч (у третьому сезоні) тур триватиме 22 дні, а наступними місцями-проведення стануть Дюссельдорф, Мадрид, Бостон та Торунь, а завершиться він у Глазго 25 лютого, за чотири дні до чемпіонату світу в Бірмінгемі. Наприкінці серії переможець загального заліку кожної дисципліни отримає 20 000 доларів США та "вайлд кард" на чемпіонат світу.

Українські Національні Новини

Спорт