strilets-nzf-rf-yakiy-nis-boyove-cherguvannya-na-pozitsiyakh-u-rayoni-krasnogorivki-postane-pered-sudom

Стрілець НЗФ РФ, який ніс бойове чергування на позиціях у районі Красногорівки, піде під суд

 • 13910 переглядiв

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. До Мар’їнського районного суду Донецької області скеровано обвинувальний акт стосовно стрільця незаконного збройного формування РФ, який обвинувачується у перебуванні на бойовому чергуванні на позиціях у районі Красногорівки та носінні холодної зброї без дозволу. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Донецької обласної прокуратури.

"За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно чоловіка, який обвинувачується у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, участі у незаконному збройному формуванні РФ та носінні холодної зброї без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260, ч. 2 ст. 263 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2018 – 2020 років мешканець м. Донецька, перебуваючи на посаді стрільця у складі окремої мотострілецької бригади НЗФ РФ, а згодом і мінометника, ніс бойове чергування на позиціях біля м. Красногорівка.

Також зловмисника затримано в районі с. Новомихайлівка Мар’їнського району. Під час особистого огляду чоловіка, який був одягнутий у камуфльований одяг, виявлено та вилучено штик-ніж і так званий "військовий квіток" окупаційної адміністрації РФ у Донецькій області.

"Наразі обвинувальний акт скеровано до Мар’їнського районного суду Донецької області", - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, на Донеччині "командира взводу" НЗФ РФ засудили до 9 років за гратами.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП