strilialy-v-ukrainskykh-voiniv-u-sievierodonetsku-ta-braly-uchast-u-shturmakh-avdiivky-ta-marinky-sudytymut-shche-5-zradnykiv

Стріляли в українських воїнів у Сєвєродонецьку та брали участь у штурмах Авдіївки і Мар’їнки: судитимуть ще 5 зрадників

 • 29084 переглядiв

Ще п'ятьох зрадників, які воювали проти України, у тому числі снайпера, який стріляв по українських солдатах у Сєвєродонецьку, судитимуть за державну зраду та колабораціонізм.

Правоохоронці зібрали доказову базу і передали в суд матеріали на ще п’ятьох зрадників, які воювали проти Сил оборони на сході України. Зокрема, судитимуть снайпера, який стріляв в українських бійців у Сєвєродонецьку.  Про це у середу повідомила пресслужба СБУ, передає УНН.

Деталі

Як зазначається, на початку повномасштабного вторгнення рф зрадники проживали у тимчасово окупованій частині Донецької та Луганської областей. Звідти добровільно "мобілізувалися" до Південного військового округу рф.

Фігуранти, за даними СБУ, штурмували українські міста на східному фронті та зводили фортифікаційні споруди, зокрема так звані "зуби дракона".

У лютому цього року зловмисники потрапили у полон українських захисників під час запеклих боїв у районах Авдіївки, Мар’їнки та Бахмута.

Повідомляється, що серед затриманих – снайпер ворожого підрозділу, який у червні 2022 року обстрілював позиції Сил оборони у Сєвєродонецьку, а згодом воював на Донеччині.

Ще один бойовик – спочатку був санітаром евакуаційного підрозділу медичного взводу окупантів. Однак пізніше його призначили командиром штурмового відділення та перекинули під селище Білогорівка на Краматорському напрямку.

Інші троє затриманих – брали участь у "м’ясних" штурмах Авдіївки та Мар’їнки, а також захоплювали місто Рубіжне на Луганщині.

Доповнення

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігурантам про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

 ⁠чч. 1, 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);

⁠ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Зловмисникам загрожує довічне ув’язнення, зауважили в СБУ.

Двох зрадників, які штурмували Авдіївку засуджено до 15 років тюрми20.03.24, 18:12 • [views_0]