strilyayut-po-tserkvakh-yaki-vvazhayut-svoyimi-zelenskiy-prokomentuvav-obstrili-svyatogirskoyi-lavri-na-donechchini

Стріляють по церквах, які вважають своїми: Зеленський прокоментував обстріли Святогірської Лаври на Донеччині

 • 149933 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Під час свого вечірнього звернення Володимир Зеленський прокоментував обстріли Всіхсвятського скита Святогірської Лаври на Донеччині та повідомив, що загинули троє монахів. Про це інформує УНН.

Деталі

Вчора, 4 червня, внаслідок воєнних дій сталася масштабна пожежа на території Всіхсвятського скита Свято-Успенської Святогірської Лаври. Полум’я повністю охопило головний храм обителі.

Цитата

"Ще в середу від російського обстрілу загинули троє монахів лаври. Богослужіння змушені проводити в підвалі. Гуркіт артилерії і «прильоти» російських снарядів – у лаврі постійні.

І це одна з трьох лавр України. Це лавра Української православної церкви, яку в Москві досі вважають повʼязаною з російською православною церквою. Навіть це не зупиняє російську армію", - йдеться у зверненні.

За час повномасштабної війни російськими обстрілами вже зруйновано або пошкоджено 113 церков. Серед них є і старовинні, що пережили Другу світову війну. Є й ті, які були побудовані вже після 1991 року.

Всіхсвятський скит Святогірської лаври почали відбудовувати у 2001 році. 10 червня була б чергова річниця початку будівництва.

Нагадаємо

Дерев'яний скит Святогірської Лаври згорів вщент: з'явилось відео.

Українські Національні Новини

Політика