strokovikiv-iz-leningradskoyi-oblasti-perekidayut-na-kordon-z-ukrayinoyu-roszmi

російських строковиків перекидають на кордон з Україною - росЗМІ

 • 116417 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Матері строковиків, які служать у ленінградській області, розповіли, що їх синів або збираються відправити на «зміцнення кордону» з Україною, або вже відправили до прикордонних районів бєлгородської області. Про це повідомляє видання «Дождь», інформує УНН.

Деталі

За словами матерів п'ятьох військовослужбовців, строковиків 25-ї мотострілецької бригади з міста луга ленінградської області перекинули у військову частину під містом кам'янка, щоб підготувати їх до відправлення до бєлгородської області. Більшість солдатів відправлять до району міста валуйки в середу або в четвер. Командування конкретних цілей відрядження не називає.

До прикордонних районів планують відправити від 200 до 400 осіб. Усі вони були призвані на службу у липні 2022 року та не встигли пройти навчальну тримісячну підготовку. При цьому на кордоні з Україною вже перебувають строковики таманської та кантемирівської дивізій.

Мати одного з солдатів, Ірина Курдюкова, повідомила, що синові сказали про відправку до бєлгородської області 15 липня, а наступного дня він був уже там. Вона додала, що син кілька разів потрапляв під обстріл з боку Збройних сил України.

Цитата

«Під час телефонної розмови син кинув трубку і був змушений бігти в укриття екстрено. Під час розмови ППО прямо над ними збило ракету», - розповіла вона.

Доповнення

Командування рф чинить тиск на російських строковиків для підписання контракту. Наразі їх відправляють обороняти бєлгородську область «для захисту державного кордону». 

Українські Національні Новини

Війна