stskk-zayavi-boyovikiv-pro-namiri-sogodni-rozpochati-rozvedennya-u-petrivskomu-ye-provokatsiyeyu

СЦКК: заяви бойовиків про наміри сьогодні розпочати розведення у Петрівському є провокацією

 • 11271 переглядiв

КИЇВ. 4 листопада. УНН. Заяви представників окупаційної влади щодо намірів розпочати процес розведення на ділянці №3 "Петрівське" вже 4 листопада є нічим іншим як черговою провокацією та замилюванням очей світовій спільноті, адже останній ворожий обстріл тут зафіксований 30 жовтня, а умовою для початку розведення сил є сім діб "тиші". Про це йдеться у заяві української сторони спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, поширеній пресцентром ООС, передає УНН.

"Українська сторона СЦКК інформує, що 03.11.2019 в низці ЗМІ з'явилася інформація, про те, що окупаційна влада, 04.11.2019 готова приступити до початку розведення сил і засобів на ділянці №3 "Петрівське", на знак чого запустять білу сигнальну ракету в 12:00 (за київським часом) 4 листопада. У цьому контексті, заяви представників окупаційної влади щодо намірів розпочати процес розведення на ділянці №3 є нічим іншим як черговою провокацією та замилюванням очей світовій спільноті", - йдеться у заяві.

У СЦКК вказали, що у такий спосіб, "видаючи уявне за бажане, ватажки самопроголошених квазіутворень не дотримуються Мінських домовленостей та взятих на себе зобов’язань у форматі Тристоронньої контактної групи щодо встановлення стійкого режиму припинення вогню по всій лінії розмежування сторін".

"Згідно даних звіту СММ ОБСЄ від 31.10.2019, останнє порушення режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань РФ в межах ділянки № 3 "Петрівське" зафіксовано 30.10.2019 року. Слід наголосити що, згідно Мінських домовленостей, умовою початку розведення сил і засобів є верифікація СММ ОБСЄ дотримання режиму повного припинення вогню протягом семи діб", - сказано у заяві.

Нагадаємо, 1 листопада міністр оборони Загороднюк заявив, що дату розведення у Петрівському, яка перед цим називалася як 4 листопада, переглянуть через обстріли.

Українські Національні Новини

Політика