stskk-zvinuvatila-boyovikiv-u-glushinnya-bezpilotnika-obsye

СЦКК звинуватила бойовиків у глушіння безпілотника ОБСЄ

 • 8086 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. Українська сторона СЦКК заявила, що бойовики застосували мобільну станцію постановки радіоперешкод для глушіння безпілотника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Про це повідомив прес-центр штабу ООС, передає УНН.

Так, вказано, що 27 червня у щоденному звіті СММ ОБСЄ оприлюднена інформація стосовно глушіння безпілотних літальних апаратів СММ на Донецькому напрямку.

"Зокрема, 25 червня, БПЛА СММ дальнього радіуса дії зазнавав впливу перешкод сигналу під час польоту поблизу населеного пункту Первомайське та біля населеного пункту Зоря", - зазначили у штабі.

У свою чергу, українська сторона СЦКК заявила, що збройні формування РФ у звичному для них порядку, перешкоджають роботі спостерігачів.

"Тому є всі підстави стверджувати, що противник в даному випадку застосував мобільну станцію постановки радіоперешкод Р330Ж "Житель".

Тактико-технічні характеристики станції дозволяють здійснювати придушення апаратури споживачів, встановленої на літальних апаратах, на відстані не менше 50 км. Крім того, "Житель" забезпечує постановку радіоперешкод носимим і мобільним наземним станціям систем супутникового зв’язку, навігаційній апаратурі споживачів супутникової навігаційної системи GPS, а також базовим станціям стільникового зв’язку GSM-900/1800. Зауважимо, що у звіті СММ неодноразово фіксувалося застосування даної станції з боку противника", - сказано у повідомленні.

Вказано, що ворог "вкотре намагається вплинути на діяльність роботи та якість контролю спеціальної моніторингової Місії ОБСЄ".

Нагадаємо, 24 травня під час виконання польоту над непідконтрольними урядові районами на півдні Луганської області Безпілотник спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зазнав впливу перешкод подвійного сигналу GPS.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП