studenta-suditimut-za-vbivstvo-odnolitka-u-gurtozhitku

Студента судитимуть за вбивство однолітка у гуртожитку

 • 13789 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Вісімнадцятирічного студента на Вінничині судитимуть за вбивство однолітка з того ж навчального закладу у гуртожитку. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області.

"Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства студента одного з навчальних закладів Тульчинського району", - вказали у прокуратурі, додавши, що до суду скеровано обвинувальний акт.

За даними відомства, встановлено, що на початку березня 2019 року, у нічний час, у приміщенні гуртожитку, між 18-ти річними студентами навчального закладу виник конфлікт, в межах якого один з студентів напідпитку вчинив сварку із меншим по курсу товаришем, яка переросла у бійку з отриманням тілесних ушкоджень.

Цю суперечку та бійку припинили інші студенти. "Згодом, 18-річний юнак, який отримав легкі тілесні ушкодження, з метою з’ясування обставин конфлікту, через певний проміжок часу, віднайшовши свого кривдника, наніс останньому кухонним ножем прямий проникаючий удар в живіт, спричинивши тілесні ушкодження, що виявилися не сумісними з життям", - повідомили у прокуратурі.

За вказаним фактом було розпочато досудове розслідування. 18-річного юнака затримали, йому інкримінували вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України - вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині.

За вчинення вказаного злочину кримінальним законом передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років.

Нагадаємо, у Харкові невідомі викинули студента з 6-го поверху.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП