studentiv-v-ordlo-primushuyut-masovo-zdavati-krov-dlya-poranenikh-okupantiv-ombudsmen

Студентів в ОРДЛО примушують масово здавати кров для поранених окупантів - Омбудсмен

 • 101954 переглядiв

КИЇВ. 29 квітня. УНН. Студентів на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей примушують масово здавати кров для поранених окупантів. Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Telegram, пише УНН.

Цитата

"Окупаційна влада на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей примушує студентів вищих навчальних закладів масово здавати кров для поранених окупантів", - повідомила Денісова.

Деталі

Зі слів Омбудсмена, стало відомо про "700 випадків вимушеного донорства крові в таких закладах як Донецький національний університет, Донецький національний технічний університет, Донбаська національна академія будівництва і архітектури, Донбаська юридична академія, Донецький національний медичний університет імені М. Горького, Луганський медичний університет, Луганський аграрний університет, Луганський педагогічний університет, Луганська академія внутрішніх справ".

Уповноважена ВР з прав людини наголосила, що дії рф порушують статтю 11 Додаткового протоколу до Женевських конвенцій від 12 серпня 1949 року, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів (Протокол I), від 8 червня 1977 року.

"Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти порушень прав людини в Україні", - вказала вона.

Доповнення

Втрати російських окупантів, з початку повномасштабного вторгнення рф, в Україні сягнули вже близько 23 тис. осіб.

Українські Національні Новини

Суспільство