stvorennya-bazi-vms-u-berdyansku-maye-buti-priskoreno-ryeznikov

Створення бази ВМС у Бердянську має бути прискорено – Рєзніков

 • 23045 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Міністр оборони України Олексій Рєзніков вважає, що створення бази ВМС у місті Бердянськ має бути прискорено. Про це він заявив під час робочого візиту у Бердянськ разом із Головнокомандувачем Збройних Сил України генералом-лейтенантом Валерієм Залужним, передає УНН.

Деталі

Зокрема, під час візиту він відзначив, що що після окупації Криму та окремих районів Донеччини та Луганщини, Росія намагається де-факто окупувати й Азовське море. Крім загострення безпекових ризиків, це вже створило системні загрози для судноплавства.

"Ми постійно звертаємо на це увагу, адже це небезпечний прецедент для всього світу. Посилення наших спроможностей у цьому напрямку і розвиток Військово-Морських Сил в цілому є одним з пріоритетів. Для цього будуть залучатися не тільки державні кошти, це також буде одним із завдань військової дипломатії для посилення взаємодії з партнерами. По закінченні поїздки ми проведемо детальний аналіз поточної ситуації. Будуть надані відповідні доручення, щоб прискорити будівництво бази ВМС у Бердянську", — заявив Резніков.

Нагадаємо

У жовтні минулого року Зеленський заявив, що в Україні почали будувати дві державні українські військово-морські бази для захисту Чорноморського регіону.

Українські Національні Новини

Суспільство