stvoriti-noviy-donbas-mozhut-tilki-investori-reznikov

Створити новий Донбас можуть тільки інвестори - Резніков

 • 17342 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Щоб наблизити мир і деокупацію, необхідно реалізувати кращий варіант майбутнього на підконтрольній території Донбасу. Про це сказав під час виступу у парламенті віце-прем’єр-міністр, міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков, передає кореспондент УНН.

"Щоб наблизити мир і деокупацію, ми повинні реалізувати кращий варіант майбутнього на підконтрольній території Донбасу – у районах, які або пережили війну, або вже понад 6 років відчувають її подих зовсім поруч. Цей регіон сильно постраждав. Створити там нову економіку за рахунок бюджетних коштів чи донорської підтримки неможливо. Створити новий Донбас можуть тільки інвестори", - сказав Резніков.

Він зазначив, що держава може запропонувати інвесторам модель, яка стимулюватиме їх іти на Донбас і розвивати там бізнес.

Для цього Мінреінтеграції ініціювало розробку стратегії економічного розвиту Донецької та Луганської областей.

"Ми вважаємо за необхідне визначити на вільній частині Донеччини і Луганщини зони і кластери пріоритетного розвитку… Разом із децентралізацією це і буде своєрідний "особливий статус", тільки наш - український, а не той, про який мріють у Кремлі", - наголосив віце-прем’єр.

З його слів, у разі успіху цей експеримент може бути поширений і на ТОТ, але тільки у разі їх деокупації.

Як повідомлялося раніше в УНН, Мінреінтеграції запропонує ВР пакет законопроектів про "перехідний період" на Донбасі.

Українські Національні Новини

Політика