subsidiantam-dovedetsya-samim-oplachuvati-rakhunki-u-razi-zatrimok-z-boku-derzhavi-naftogaz

Субсидіантам доведеться самим оплачувати рахунки у разі затримок з боку держави – "Нафтогаз"

 • 12822 переглядiв

КИЇВ. 3 січня. УНН. У НАК "Нафтогаз України" заявили, що у разі затримки платежів від держави отримувачам субсидій доведеться самостійно сплачувати повний рахунок. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу "Нафтогазу".

Так, у НАК заявили, що зауваження та пропозиції "Нафтогазу" у постанові Кабінету міністрів України щодо монетизації субсидій не були враховані.

"Ми пропонували, щоб українці отримували живі гроші на власний рахунок і самостійно, без перепон розпоряджались ними. Натомість грішми і далі будуть розпоряджатись надавачі послуг. І маленька родзинка – якщо держава розраховуватиметься невчасно, субсидіантам доведеться сплачувати повний рахунок самостійно", – зазначили у НАК.

Зазначимо, що у постанові Кабміну від 27 грудня 2018 року "Деякі питання надання житлових субсидій населенню у грошовій формі" йдеться, що з 1 травня 2019 року призначення житлової субсидії домогосподарствам, які таку субсидію одержували протягом опалювального сезону 2018/19 року не у грошовій формі, здійснюватиметься лише після подання нових заяви та декларації.

Крім того, уповноваженим банком, який повинен забезпечувати банківське обслуговування реалізації механізму надання житлових субсидій у грошовій формі, визначили ПАТ " Державний ощадний банк України".

Зазначено, що ця постанова набирає чинності з 1 січня 2019 року.

Нагадаємо, з 1 січня 2019 року почала діяти монетизація субсидій. Так, субсидії на оплату комунальних послуг почнуть видавати в грошовій формі тим сім’ям, які вперше за ними звернулися.

Українські Національні Новини

Економіка