subsidiyi-gotivkoyu-prodovzhat-viplachuvati-u-kvitni-i-travni

Субсидії готівкою продовжать виплачувати у квітні і травні

 • 16413 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. Виплата монетизованих субсидій, яка розпочалася 1 березня цього року, продовжиться у квітні і травні. Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, передає УНН з посиланням на прес-службу віце-прем'єра.

"Потрібно забезпечити подальше інформування громадян щодо монетизації субсидій і виплату відповідних коштів вчасно і в повному обсязі, адже виплата "живих коштів" продовжиться у квітні і травні місяці", - сказав Розенко.

Він нагадав, що в цілому по Україні монетизовані субсидії через Пенсійний фонд та "Ощадбанк" отримують близько 3,5 млн родин. Щомісячна сума нарахування субсидій становить 5,7 млрд грн.

"Середній розмір субсидії становить 1680 грн", - уточнив Розенко.

Він також зазначив, що у наступному опалювальному сезоні виплата субсидій "живими грошима" продовжиться.

Нагадаємо, з березня цього року в Україні розпочалася виплата субсидій у готівці - ще одна модель монетизації субсидій, коли "живі" гроші для розрахунків за комунальні послуги виплачуються безпосередньо одержувачам субсидії.

За даними спостерігачів Громадянської мережі "ОПОРА" за останній місяць агітації перед виборами Президента, "урядом України були реалізовані заходи з індексації пенсій та монетизації субсидій на оплату громадянами комунальних послуг. За оцінками спостерігачів "ОПОРИ", урядові заходи у сфері соціального захисту стали важливою частиною передвиборчої кампанії, враховуючи їх використання в агітаційних матеріалах кандидата на пост Президента України Петра Порошенка".

МВС закликало місцеву владу утриматися від додаткових соцвиплат перед виборами.

Українські Національні Новини

Політика