sud-dozvoliv-rozsliduvati-spravu-klyuyeva-zaochno

Суд дозволив розслідувати справу Клюєва заочно

 • 11223 переглядiв

КИЇВ. 2 квітня. УНН. Печерський районний суд Києва дозволив Генеральній прокуратурі проводити спеціальне досудове розслідування стосовно колишнього першого віце-прем’єр-міністра України Андрія Клюєва за підозрою у заволодіння державними коштами в особливо великому розмірі шляхом зловживання своїм службовим становищем. Про це йдеться в ухвалі суду від 22 березня 2019 року, передає УНН з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Згідно з текстом ухвали, слідчий суддя задовольнив клопотання прокурора про здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні та надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно Клюєва.

Також у документі зазначено, що Клюєв підозрюється у заволодінні в період травня 2010 року - квітня 2011 року державним майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, повторно та в особливо великих розмірах (частина 5 статті 191 ККУ).

За даними слідства, колишній чиновник заволодів коштами держави на користь підприємств, де мав істотну частку. Зокрема, ВАТ "Завод напівпровідників" отримав 170 млн грн, АТ "ВКП "Металіст" - 3,28 млн грн , ТОВ "Рекуперація свинцю" - 22 млн грн.

Нагадаємо, майно та банківські рахунки колишнього секретаря Ради національної безпеки й оборони, екс-голови Адміністрації президента Андрія Клюєва та його брата Сергія арештовані у рамках кримінальних проваджень, які розслідує ГПУ як в Україні, так і за кордоном.

Раніше УНН повідомляв, що Печерський районний суд Києва не дав дозволу Генеральній прокуратурі почати спеціальне (заочне) розслідування проти колишнього секретаря Ради національної безпеки й оборони, екс-голови Адміністрації президента Андрія Клюєва.

Українські Національні Новини

Політика