sud-dozvoliv-viyimku-dokumentiv-v-banku-mikhaylivskiy

Суд дозволив виїмку документів в банку "Михайлівський"

 • 15145 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Суд дозволив прокуратурі провести виїмку документів у банку "Михайлівський". Про це йдеться в рішенні суду від 27 вересня поточного року.

Ліквідатори цього банку підозрюються в шахрайстві і заволодінні чужих грошей обманним шляхом.

"Слідством встановлено, що службові особи тимчасової адміністрації ПАТ" Банк Михайлівський "під час ліквідаційної процедури за попередньою змовою здійснюють шахрайські дії відносно боржників банку в договірних зобов'язаннях, висуваючи їм неправомірні вимоги щодо сплати платежів за кредитними договорами, не маючи при цьому права кредитора, в зв'язку з поступкою права вимоги за цими зобов'язаннями іншому (новому) кредитору - ТОВ "Фінансова компанія" Фагор ".

В результаті цих дій ТОВ "Фінансова компанія" Фагор ", а також введенням в оману фізичним особам (сторонам в первинних зобов'язаннях) завдано збитків", - повідомляється в судових матеріалах.

Нагадаємо, кредитний портфель банку "Михайлівський" був перезданий фінансової компанії ще напередодні його ліквідації. Але, незважаючи на це, ліквідатори банку, спільно з іншими службовими особами ФГВФО, продовжували виманювати гроші у боржників банку.

За даним фактом прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст. 190 Кримінального кодексу України - шахрайство. Якщо шахрайські дії ліквідаторів банку "Михайлівський" будуть доведені, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років.

Нагадаємо, в різний період часу ліквідаторами банку "Михайлівський" були співробітники ФГВФО - Юрій Ірклієнко і Олександр Волков. Перший в минулому році задекларував 2 млн грн прибутку і нову квартиру в Одесі. Другий - 1 млн дол. Готівкових коштів.

Раніше в компанії "Фагор" попереджали, що оплата боргу банку "Михайлівський" по рахунках ФГВФО або банку "Михайлівський" вважається юридично недійсною.

Українські Національні Новини

Економіка