sud-dozvoliv-zaareshtuvati-yanukovicha-u-sche-odniy-spravi

Суд дозволив заарештувати Януковича у ще одній справі

 • 74544 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. Печерський районний суд Києва дозволив заарештувати експрезидента-втікача Віктора Януковича у справі про незаконний перетин держкордону. Про це повідомили в Офісі Генпрокурора, пише УНН.

Цитата

"За участі прокурорів Офісу Генерального прокурора Печерським районним судом міста Києва обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому Президенту України, який підозрюється в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 2 ст. 332 КК України)", - вказали у відомстві.

Деталі

"За даними слідства, експрезидент України, діючи спільно з співробітниками Управління державної охорони та представниками російської федерації, 23 лютого 2014 року, знаходячись на околиці села Урзуф Донецької області, за допомогою трьох гелікоптерів збройних сил рф повітряним шляхом незаконно перетнув та переправив не менше 20 осіб через державний кордон України до міста Анапа Краснодарського краю російської федерації", - йдеться у повідомленні Офісу Генпрокурора.

Досудове розслідування триває та здійснюється слідчими Державного бюро розслідувань.

Контекст

Колишній президент Янукович — фігурант декількох справ. В одній з них вже є вирок: у справі про державну зраду — 13 років ув’язнення. Суд ухвалив визнати Януковича винуватим у вчиненні злочинів за ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК України. Вирок оскаржили.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Суд дозволив заарештувати Януковича у ще одній справі

     • 74544 переглядiв

    МХП вийшов на довоєнний рівень експорту

     • 95579 переглядiв

    КСУ поповнився новим суддею за квотою Президента

     • 153926 переглядiв