sud-dozvoliv-zatrimati-shariya-dlya-obrannya-zapobizhnogo-zakhodu

Суд дозволив затримати Шарія для обрання запобіжного заходу

 • 17578 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Суд дозволив затримати з метою приводу блогера Анатолія Шарія, якого підозрюють зокрема, у держзраді. Про це УНН повідомляє з посиланням на розшуковий облік на сайті МВС у розділі “Особи, які переховуються від органів влади”.

Деталі

Так, Шарія названо особою, яка переховується від органів досудового розслідування. Також вказано, що суд надав дозвіл на затримання його з метою приводу для участі в обранні запобіжного заходу.

Що було раніше

Служба безпеки України скерувала до Київської міської прокуратури запити про міжнародну правову допомогу та необхідні матеріали для організації та проведення слідчих дій на території інших країн у справі щодо блогера Анатолія Шарія.

Служба безпеки України заявила, що оголосила про підозру громадянину України Анатолію Шарію — за двома статтями Кримінального кодексу України. Він підозрюється у протиправній діяльності на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері.

Як вказали у пресслужбі СБУ, підозра оголошена під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури в межах кримінального провадження за двома статтями Кримінального кодексу України — ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) та ч. 1 ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Також Шарія оголошено у державний розшук.

Українські Національні Новини

Політика