sud-nad-saakashvili-znovu-vidbudetsya-bez-yogo-prisutnosti

Суд над Саакашвілі знову відбудеться без його присутності

 • 10971 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Пенітенціарна служба Грузії знову відмовила колишньому президенту Міхеілу Саакашвілі бути присутнім на судовому процесі. Про це пише УНН із посиланням на заяву відомства.

Цитата:

"На цьому етапі засуджений М. Саакашвілі припинив значну частину свого лікування, виведення його з лікарні та відвідування судового процесу становить додатковий ризик для його здоров'я", - йдеться у заяві.

Деталі

За даними служби, у разі ухвалення відповідного рішення, Спеціальна пенітенціарна служба забезпечить дистанційну участь Саакашвілі у судовому засіданні, а також можливість проведення судового засідання у лікувальній установі для обвинувачених та засуджених №18.

Також адвокат Саакашвілі повідомив, що до нього до лікувального закладу глданської в'язниці №18 не впустили консиліум лікарів, сформований міністерством охорони здоров'я Грузії.

Після двогодинного очікування лікарям, які мали перевірити стан здоров'я Міхеіла Саакашвілі, сказали, що робочі години закінчилися.

"Сьогодні перший випадок, коли Саакашвілі було відмовлено в реалізації права на захист здоров'я. Це незаконний та ганебний факт", - сказав адвокат Шота Тутберідзе, якого цитує "Грузия Online".

Доповнення

Саакашвілі затримали 1 жовтня у Тбілісі. Повідомлялося, що він незаконно перетнув кордон країни. Колишній грузинський лідер голодує вже понад 40 днів на знак протесту, оскільки вважає себе політв'язнем.

Українські Національні Новини

Новини Світу